تقلید از میّت

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 3
تبعیض در تقلیداصطلاحات تقلید

سؤال 13ـ یکى از اقوام قبلا جزء فرقه اهل حق بود، و به حمد الله اکنون راه خود را یافته، و شیعه گردیده است. لطفاً در این مورد به دو سؤال زیر پاسخ فرمایید:

الف) ایشان در زمان حیات امام خمینى(رحمه الله) بالغ بوده، ولى تقلید ننموده است. آیا اکنون مى تواند معظّم له را به عنوان مرجع تقلید برگزیند؟

جواب: تقلید ابتدایى از مجتهد میّت اشکال دارد.

ب) با توجّه به این که فرقه اهل حقّ غرب کشور نماز نمى خوانند، و به جاى روزه ماه رمضان، فقط سه روز در ماه آبان روزه مى گیرند، آیا باید نمازها و روزه هایى را که در آن مدّت به جا نیاورده قضا کند، یا ساقط است؟

جواب: ساقط است.

سؤال 14ـ اگر کسى بعد از فوت مرجع تقلیدش (امام خمینى(رحمه الله)) به علّت شدّت علاقه به آن مرجع، به مجتهد حىّ مراجعه نکند، تا با اجازه او بر تقلید مرجع سابق باقى باشد، با توجّه به این که از رسانه ها هم نشنیده که باید با اجازه مرجع جامع الشرایط زنده بر تقلید باقى بماند، اعمال چندین ساله او چگونه است؟

جواب: به مجتهد حىّ رجوع مى کند، و بر طبق فتواى او بر تقلید امام راحل(رحمه الله)باقى مى ماند. و در این صورت اعمال گذشته او صحیح خواهد بود.

سؤال 15ـ بسیارى از کسانى که بر تقلید میّت باقى مانده اند، مایلند در تمام مسائل از مرجع تقلید زنده پیروى کنند; زیرا در برخى از مسائل دچار شکّ و تردید مى شوند که آیا در زمان مرجع متوفّى به فتواى او در خصوص فلان مسأله عمل کرده اند، یا خیر؟ آیا راهى وجود دارد که به طور کلّى از مرجع زنده تقلید کنند؟

جواب: تنها در مواردى که در زمان حیات مرجع متوفّى به فتواى او عمل نکرده اند، یا لااقل شک در عمل دارند، مى توانند به فتواى مرجع زنده عمل کنند. ولى اگر اعلمیّت مرجع حىّ نسبت به متوفّى ثابت شود، در تمام مسائل مى توانند از مرجع زنده تقلید کنند.

تبعیض در تقلیداصطلاحات تقلید
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma