نماز جمعه

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 3
سؤالاتى دیگر پیرامون نمازنماز آیات

سؤال 285ـ در رساله توضیح المسائل آمده است: «وقت نماز جمعه از اوّل ظهر است به مقدارى که اذان و خطبه ها و نماز مطابق معمول انجام شود، و با گذشتن آن، وقت نماز جمعه پایان مى یابد.» مستدعى است مقدار زمان آن را از نظر ساعت بیان فرمائید.

جواب: وقت نماز جمعه عبارتست از مقدار زمانى که براى ایراد خطبه ها به صورت متعارف و انجام نماز به طور متعادل لازم است، و ممکن است در حدود یک ساعت الى یک ساعت و ربع از اوّل زوال متعارف باشد، و بعد از آن وقت نماز جمعه مى گذرد.

سؤال 286ـ در منطقه ما دو نماز جمعه اقامه مى شود، که مسافت بین این دو محل داراى دو راه است; نخست راهى قدیمى که مسافت آن کمتر از یک فرسخ است، و ده درصد مردم با پاى پیاده آن را طى مى کنند; راه دوّم که جدید و مسافت آن بیش از یک فرسخ است نود درصد مردم با وسیله نقلیّه آن را طى مى کنند. بفرمایید معیار در تعیین مسافت بین جمعتین کدام راه است؟

جواب: معیار راهى است که غالب مردم از آن استفاده مى کنند.

سؤال 287: 1ـ حکم حضرت عالى درباره دو نماز جمعه که از مدّتى قبل در محدوده کمتر از یک فرسخ برگزار مى شود چیست؟

جواب: نمازى که مقدّم است صحیح است، و دوّمى باطل.

سؤال 288: 2ـ نمازى که تأخّر تکبیرى داشته و لواز نظر زمان تأسیس نسبت به دیگرى تقدّم داشته باشد صحیح است، یا ملاکِ صحّت تقدّم تأسیسى است هر چند از نظر تقدّم و تأخّر تکبیرى تقدّم نداشته باشد؟

جواب: معیار شروع در خطبه هاست; هر کدام قبلا شروع کنند نمازشان صحیح است.

سؤال 289ـ امام جمعه اى در رکعت دوّم نماز پس از رکوع قنوت خواند، و بعد از قنوت اشتباهاً دوباره به رکوع رفت، تکلیف نماز امام جمعه و مأمومین چیست؟

جواب: نماز امام و مأمومینى که همراه امام به رکوع اضافى رفته اند باطل است، و آنها که متوجّه اشتباه امام شده و به رکوع نرفته اند نماز خود را به صورت جمعه تکمیل مى کنند، و سپس احتیاطاً نماز ظهر را هم به جا مى آورند.

سؤال 290ـ اقامه نماز مستحبّى، یا قضا، یا استیجارى، پس از پایان خطبه و قبل از اقامه نماز جمعه چه حکمى دارد؟

جواب: احتیاط ترک آن است.

سؤالاتى دیگر پیرامون نمازنماز آیات
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma