احکام وضو

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
استفتائات جلد 3
امورى که باید براى آن وضو گرفتشرایط وضو

سؤال 115ـ متأسّفانه دچار وسواس شده، وضو و غسل و طهارت و قرائت نماز و به خصوص «و لا الضّالین» را زیاد تکرار مى کنم. به طورى که خودم هم خسته مى شوم، بلکه به خاطر این کار من، دیگران نیز خسته و ناراحت مى شوند. اگر (مثلا) چیزى از دستم به زمین بیافتد، حتماً باید آن را آب بکشم. و یا خیلى وقتها، روى زمین نمى نشینم، چون زمین را نجس مى دانم. اگر امکان دارد حکم بنده را بیان فرمایید، و مرا از وسواس نجات دهید.

جواب: نماز و وضوى شما به ترتیبى که نوشته اید، اشکال دارد، و اگر ادامه دهید شرعاً مسؤول خواهید بود. تنها وظیفه شما این است که به همان مقدار که افراد معمولى متدیّن عمل مى کنند، همان طور عمل کنید. و اگر شیطان وسوسه کرد که عملتان باطل است گوش نکنید. و ما مسؤولیّت صحّت اعمال شما را بر عهده مى گیریم.

سؤال 116ـ کسى که بول یا غائط پى در پى از او خارج مى شود، اگر نتواند هیچ مقدار از نماز را با وضو بخواند، آیا مى تواند چند نماز را با یک وضو بخواند؟

جواب: دو نماز پشت سر هم را مى تواند با یک وضو بخواند. یا مثلا تمام نماز شب را با یک وضو بخواند.

سؤال 117ـ آیا مجروحین جنگ و کسانى که قطع نخاع شده، و قدرت برنگهدارى بول ندارند، مى توانند با یک وضو در نماز جمعه شرکت کرده، و به استماع خطبه و اداى نماز جمعه و عصر بپردازند؟

جواب: آنها باید مقارن شروع خطبه ها وضو بگیرند، و بلافاصله در نماز جمعه شرکت کنند. در این صورت، نمازشان (حتّى نماز عصر) با همان وضو صحیح است.

سؤال 118ـ آیا افراد قطع نخاع که قادر بر کنترل و حفظ وضوى خود نیستند، و متوجّه باطل شدن وضو نمى شوند، براى هر نماز باید وضوى جداگانه اى بگیرند، یا مثلا براى نماز ظهر و عصر یک وضو کفایت مى کند؟

جواب: براى نماز ظهر و عصر یک وضو کفایت مى کند.

سؤال 119ـ جانباز قطع نخاع هستم، بدین جهت بول و غائط بى اختیار از من خارج مى شود. آیا براى هر نماز باید وضو بگیرم؟ براى سجده سهو و نماز احتیاط چطور؟

جواب: مى توانید یک وضو براى دو نماز بگیرید. و نماز احتیاط و سجده و وضوى دیگرى لازم ندارد.

سؤال 120ـ فردى هستم قطع نخاع که بول و غائط بى اختیار از من خارج مى شود. و هنگامى که وضو مى گیرم باید سریعاً نماز بخوانم تا وضویم باطل نشود، اگر احتمال بدهم که با طولانى شدن نماز وضویم باطل مى شود، آیا جایز است مستحبّات نماز، مانند اذان و اقامه را بجا آورم؟

جواب: بهتر است تا مطمئن نباشید مستحبّات را بجا نیاورید.

سؤال 121ـ آیا براى مجروحین جنگى، که قطع نخاع هستند، و قادر بر جلوگیرى از خروج بول نمى باشند، جایز است که بین وضو و نمازشان فاصله بیندازند، تا بتوانند در نماز جماعت شرکت کنند؟

جواب: در صورتى که فاصله به مقدارى باشد که مثلا از خانه به مسجد برسند اشکالى ندارد.

سؤال 122ـ کسى که بول او پى در پى خارج مى شود، اگر در وسط نماز اوّل بول خارج شود، ولى بین دو نماز بولى خارج نشود، آیا مى تواند با یک وضو هر دو نماز را بخواند؟

جواب: اشکالى ندارد.

سؤال 123ـ کسى که مرضى دارد که در بین نماز چند مرتبه غائط از او خارج مى شود، وظیفه اش چیست؟

جواب: چنانچه تجدید وضو براى او مشکل نباشد، وضو را تجدید کند. و اگر مشقّت زیاد دارد، با همان یک وضو مى تواند نماز را به جا آورد.

سؤال 124ـ کسى که غائط طورى پى در پى از او خارج مى شود که وضو گرفتن بعد از هر دفعه براى او سخت است. اگر بتواند مقدارى از نماز را با وضو بخواند، آیا همان یک وضو کافى است؟

جواب: یک وضو کافى است; بلکه مى تواند براى دو نماز پشت سر هم به یک وضو قناعت کند.

سؤال 125ـ وظیفه کسى که دائماً به اندازه ناچیزى باد از او خارج مى شود چیست؟

جواب: یک وضو براى هر نماز کافى است; بلکه مى تواند دو نماز را هم با همان یک وضو بخواند.

امورى که باید براى آن وضو گرفتشرایط وضو
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma